Minél többször készítünk a gyerekeknek házi szendvicskrémet annál jobb.
Miért?
Mert olcsó, gyorsan elkészíthető és ami a legfontosabb pontosan tudjuk, hogy mi kerül bele. Ha valamilyen ételre allergiás a gyermek, akkor tutira tudjuk, hogy az általunk elkészített kencét eheti majd. Ízlés szerint fűszerezhetjük és variálhatjuk különböző fűszerekkel.
Sajtkrém
Sajtkrém
Összetevők
- nyomós sajt
- natúr sajtkrém
- trappista
Sajtkrém elkészítése
- Egy tálba nyomjuk bele az egész nyomós sajtot.
- Tegyük hozzá az egész doboz natúr sajtkrémet.
- Reszeljünk hozzá ízlés szerint trappistát.
Kolbászkrém
Kolbászkrém
Összetevők
- 1 db kolbász
- 1 doboz sajtkrém
Kolbászkrém elkészítése
- Vágjuk össze pici darabokra a kolbászt. Elsőként karikára, majd a karikákat 4 felé.
- Tegyük egy tálba az összevágott kolbász darabkákat.
- Dobjuk rá az egész doboz sajtkrémet.
- Keverjük össze.
A sajtkrémből ne válasszunk olyat ami ízesített. A natúr vagy akár a light is jó.
Mézkrém
Mézkrém
Aki még emlékszik, hogy gyermek korában olyan mézes kenyeret kapott, amiben ki volt keverve a méz a vajjal. Ez a recept most erre emlékezik.
Összetevők
- 1 evőkanál méz akác
- 2 evőkanál vaj
Mézkrém elkészítése
Egyszerűen keverjük össze a hozzávalókat és kenjük rá finom, ropogós fehér kenyérre.
Jó étvágyat!
Legutóbbi hozzászólások