Korábban már írtam egy bejegyzést a sajtkrémről ami kakukkfűvel készül és nagyon jól kenhető pirítósra.
Az alábbiakban egy másik változatát írom le, ami hasonlóan készül és ajánlott pirítósra kenni, mert ahogy elolvad a sajt a meleg kenyéren, ami egyben ropog és krémes az nem hasonlítható semmihez. Lágy és karakteres is egyszerre.
A lágyságát a sajtok egyvelege adja, a karakterességét pedig egy nagyszerű hozzávaló, amit a recept leírásban megtalálsz.
Íme a pirítósra kenhető sajtkrém recept:
Pirítósra kenhető krém
Elkészítési idő 10 minutes
Elkészítési idő 10 minutes
Adag 6 fő
Összetevők
- 10 dkg trappista
- 1 egész nyomós sajt
- 1 doboz natúr sajt
- só
- bors
- 6 db oliva bogyó
Pirítósra kenhető sajtkrém elkészítése:
- Reszeljük le a trappista sajtot.
- Tegyük egy tálba és keverjük hozzá az összes többi hozzávalót, kivéve az oliva bogyót.
- Az oliva bogyót vágjuk kis darabokra. Ez lehet karika vagy még annál is kisebb darabok. Az oliva bogyó adja meg az egész krémnek a karakteres ízét. Ha kisebbekre vágjuk, lágyabb ízt kapunk falatozáskor, ha nagyobb darabokra hagyjuk az olivát, akkor egy-egy falatban karakteresebben kijön az íze.
- Tegyük a hűtőbe pár órára.
Jó étvágyat kívánok!
Legutóbbi hozzászólások