Gyors, finom, egyszerű szendvicskrém receptek és vendégváró ételek

Gyors, finom, egyszerű szendvicskrém receptek és vendégváró ételek

Pirítósra kenhető krém

Pirítósra kenhető krém

Korábban már írtam egy bejegyzést a sajtkrémről ami kakukkfűvel készül és nagyon jól kenhető pirítósra.

Az alábbiakban egy másik változatát írom le, ami hasonlóan készül és ajánlott pirítósra kenni, mert ahogy elolvad a sajt a meleg kenyéren, ami egyben ropog és krémes az nem hasonlítható semmihez. Lágy és karakteres is egyszerre.

A lágyságát a sajtok egyvelege adja, a karakterességét pedig egy nagyszerű hozzávaló, amit a recept leírásban megtalálsz.

Íme a pirítósra kenhető sajtkrém recept:

Pirítósra kenhető krém

Elkészítési idő 10 minutes
Elkészítési idő 10 minutes
Adag 6

Összetevők

  • 10 dkg trappista
  • 1 egész nyomós sajt
  • 1 doboz natúr sajt
  • bors
  • 6 db oliva bogyó

Pirítósra kenhető sajtkrém elkészítése:

  1. Reszeljük le a trappista sajtot.
  2. Tegyük egy tálba és keverjük hozzá az összes többi hozzávalót, kivéve az oliva bogyót.
  3. Az oliva bogyót vágjuk kis darabokra. Ez lehet karika vagy még annál is kisebb darabok. Az oliva bogyó adja meg az egész krémnek a karakteres ízét. Ha kisebbekre vágjuk, lágyabb ízt kapunk falatozáskor, ha nagyobb darabokra hagyjuk az olivát, akkor egy-egy falatban karakteresebben kijön az íze.
  4. Tegyük a hűtőbe pár órára.

Jó étvágyat kívánok!



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.