Waldorf szendvics recept
Ettél már Waldorf szendvicset? Ha még nem, akkor mindenképpen próbáld ki ezt a friss túróból készült, roppanós zöldségekkel tarkított tönköly kenyérre kenhető ízletes krémet.
A Waldorf saláta széles körben ismert recept. Itthon inkább jellemző, hogy zellerszárral és majonézzel készítik. Ebben a szendvicskrémben zeller gumót és túrót, tejfölt használtam, de ha valakinek szimpatikus lecserélheti zeller szárra is, akkor kevésbé lesz karakteres ízű a szendvics.
Waldorf szendvics hozzávalók
Összetevők
- 25 dkg túró
- 0,5 dl tejföl
- 20 dkg alma 1-2 szem
- 20 dkg zeller
- 0,5 citrom leve
- só
- darált dió
- tönkölybúza toast kenyér
Waldorf szendvics elkészítése
- A túrót áttörjük.
- Keverjük össze a tejföllel.
- Vágjuk kis kockákra az almát.
- Vágjuk pici csíkokra a zellert.
- Keverjük hozzá a tejfölös túrós krémhez.
- Szórjuk hozzá a diót ami lehet darált, de lehet apróra vágott is.
- Kenjük meg vele a szendvicsünket.
Jó étvágyat kívánok!