Gyors, finom, egyszerű szendvicskrém receptek és vendégváró ételek

Gyors, finom, egyszerű szendvicskrém receptek és vendégváró ételek

Májkrém készítése házilag

Májkrém készítése házilag

Házilag készíthető májkrém

Nagyon szeretem az otthon elkészíthető húskrémeket, sonkákat, szendvics feltéteket, mert pontosan tudom, hogy mi kerül bele és ráadásul az ízlésemnek / család ízlésének megfelelően változtatható a recept.

Ugyanez érvényes erre a házilag elkészíthető májkrémre is. Ha fűszeresebben szeretjük vagy fokhagymásabban, mint az általam leírt recept, akkor bátran változtathatunk a mennyiségeken. Nagyszerű szendvicskrém, pirítósra, abonettre, friss kenyérre egyaránt.

 

Májkrém hozzávalók

Összetevők

  • 0,5 kg csirkemáj
  • 0,5 kg kacsazsír
  • bors
  • 5 gerezd fokhagyma

Májkrém készítése lépésről – lépésre

  1. Mossuk meg a csirkemájat alaposan.
  2. Tegyük egy tepsibe.
  3. Tegyük rá a tetejére a kacsazsírt.
  4. Sózzuk, borsozzuk.
  5. A fokhagymát beletehetjük úgy is, hogy csak gerezdekre szedjük, vagy úgy is, hogy átnyomjuk fokhagyma nyomón. Ez ránk van bízva.
  6. Süssük letakarva 1 órán keresztül, 200 Fokon.
  7. Vegyük le a tetejét és süssük még addig, amíg a máj megpuhul és megpirul egy kicsit.
  8. Miután kihűlt, tegyük egy nagyobb teljesítményű robotgépbe és daráljuk pépesre.
  9. A darálás közben kóstoljuk és ízesítsük még, ha szükséges.

Vigyázat! Ezután lehet, hogy még a kalácsot is májkrémmel esszük majd, annyira finom. 🙂

Jó étvágyat kívánok!

 

Eszter

1 Shares