Házilag készíthető májkrém
Nagyon szeretem az otthon elkészíthető húskrémeket, sonkákat, szendvics feltéteket, mert pontosan tudom, hogy mi kerül bele és ráadásul az ízlésemnek / család ízlésének megfelelően változtatható a recept.
Ugyanez érvényes erre a házilag elkészíthető májkrémre is. Ha fűszeresebben szeretjük vagy fokhagymásabban, mint az általam leírt recept, akkor bátran változtathatunk a mennyiségeken. Nagyszerű szendvicskrém, pirítósra, abonettre, friss kenyérre egyaránt.
Májkrém hozzávalók
Összetevők
- 0,5 kg csirkemáj
- 0,5 kg kacsazsír
- só
- bors
- 5 gerezd fokhagyma
Májkrém készítése lépésről – lépésre
- Mossuk meg a csirkemájat alaposan.
- Tegyük egy tepsibe.
- Tegyük rá a tetejére a kacsazsírt.
- Sózzuk, borsozzuk.
- A fokhagymát beletehetjük úgy is, hogy csak gerezdekre szedjük, vagy úgy is, hogy átnyomjuk fokhagyma nyomón. Ez ránk van bízva.
- Süssük letakarva 1 órán keresztül, 200 Fokon.
- Vegyük le a tetejét és süssük még addig, amíg a máj megpuhul és megpirul egy kicsit.
- Miután kihűlt, tegyük egy nagyobb teljesítményű robotgépbe és daráljuk pépesre.
- A darálás közben kóstoljuk és ízesítsük még, ha szükséges.
Vigyázat! Ezután lehet, hogy még a kalácsot is májkrémmel esszük majd, annyira finom. 🙂
Jó étvágyat kívánok!
Eszter
Legutóbbi hozzászólások