Tonhalas szendvicskrém
A tonhalas szendvicskrém nagyon egyszerű és finom, kenyérre kenhető szendvicskrém. Többféle változata ismert, az alábbiakban a mustáros verziót mutatom be.
Tonhalas szendvicskrém recept
A tonhalas szendvicskrém recept mustáros verziója.
Hozzávalók:
1 doboz tonhal konzerv
2 kávéskanál mustár
1 kávéskanál tejföl
1 evőkanál oliva olaj
1 kiskanál citromlé
só
bors
A tonhalas szendvicskrém elkészítése:
- Bontsd ki a tonhalkonzervet
- Csepegtesd le az olajat
- Tedd át egy üvegtálba
- Villával nyomkodd össze apró darabokra
- Tedd hozzá a mustárt, tejfölt, olajat, citromlevet
- Keverd jól össze
- Sózd és borsozd
Ha van időd pihentesd egy órát a hűtőben. Amikor az ízek összeérnek és lehül a tonhal pástétom, sokkal finomabb lesz.
Tonhalas szendvicskrém tálalása:
Kenheted kenyérre, abonettre, vagy bármilyen más kenyeret helyettesítő lapocskára, pl.: puffasztott rizs szelet, pászka, tortilla, focaccia.
Nagyon finom, ha jó sok zöldséggel tálalod, uborka, paradicsom, répa. De beletöltheted paprikába is.
Jó étvágyat hozzá!
Eszter
Legutóbbi hozzászólások