Gyors, finom, egyszerű szendvicskrém receptek és vendégváró ételek

Gyors, finom, egyszerű szendvicskrém receptek és vendégváró ételek

Zöldparadicsom-chutney

Zöldparadicsomból chutneyt? Igen! Ha már unod a zöldparadicsom savanyúságot, készítsd el a chutneyt. Húsokhoz kiváló.

Zöldparadicsom – chutney

Ha maradt a kertedben olyan paradicsom, ami nem érett be, kiváló chutneyt tudsz belőle készíteni.

Szerző Eszter

Összetevők

  • 500 g zöld paradicsom
  • 1 db paprika
  • 1 kk Erős Pista
  • 4 ev.k almaecet
  • 100 g cukor
  • fűszerek:szegfűszeg, só, bors, fahéj, gyömbér

A paradicsomokat mosás, kiválogatás után felszeleteljük. A paprikát kimagozzuk, felvágjuk.

Feltesszük főni. Én tettem alá egy kis vizet és lassú tűzön jó sokáig főztem. Amikor már kezd puhulni, hozzátesszük ízlés szerint a fűszereket. Akkor jó, ha kicsit csíp, kicsit pikáns, kicsit savanykás.

A vége felé tettem hozzá az ecetet, ezt is adagonként, kóstolgatva tedd hozzá. Amikor teljesen megpuhult, botmixerrel pürésítettem.

Forrón üvegekbe tesszük és fejjel lefelé állítjuk. Becsomagoljuk. Én egy jó vastag terítőt használtam. Pár napig maradhat így becsomagolva.

Húsok mellé nagyon finom. Én rátettem csirkehúsos szendvicsre is – volt egy kis kimaradt adag – nagyon különleges.

Jó étvágyat hozzá.

Eszter

0 Shares