Gyors, finom, egyszerű szendvicskrém receptek és vendégváró ételek

Gyors, finom, egyszerű szendvicskrém receptek és vendégváró ételek

Padlizsánkrém alaprecept elkészítése lépésről-lépésre

Padlizsánkrém alaprecept elkészítése lépésről-lépésre

 Padlizsánkrém alaprecept elkészítése lépésről-lépésre

Az alábbiakban mutatok egy olyan padlizsánkrém alapreceptet, amit könnyen és gyorsan variálhatsz tovább majonézzel vagy fokhagymával, ahogy szereted.

Padlizsánkrém alaprecept hozzávalók:

Padlizsánkrém hozzávalók

Összetevők

  • 2 db közepes méretű padlizsán
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2-3 evőkanál olivaolaj
  • bors

 Padlizsánkrém alaprecept elkészítése lépésről – lépésre:

  1. Mosd meg a padlizsánt! Vágd le a két végét!
  2. Kisebb kockákra vágd össze a padlizsánt!
  3. A sütőt melegítsd be 200 Fokra.
  4. Az összekockázott padlizsánt tedd egy tepsibe és locsold meg oliva olajjal.
  5. Süsd addig amíg puha nem lesz. Mivel rajta maradt a padlizsán héja, ezért kicsit túl is sütheted.
  6. Ha kihűlt, akkor tedd egy tálba, tegyél bele sót, borsot, fokhagymát és oliva olajat, majd turmixolt össze botmixerrel.

Padlizsánkrém alaprecept extrákkal:

Azért jó az alapreceptet készíteni mert sokáig eláll a hűtőben. Illetve tetszés szerint turbózható extrákkal.

  • Lehet benne dupla fokhagyma, aki úgy szereti.
  • Tehetsz bele tálalás előtt majonézt.
  • Kikeverheted joghurttal.
  • Kikeverheted krémsajttal.
  • Süthetsz mellé piros húsú paprikát vagy paradicsomot és azzal is kikeverheted.

Padlizsánkrém tálalása:

Ha felturbóztuk a padlizsánkrém alapreceptet az ízlésünk szerint, akkor pirítós kenyéren tálalva a legfinomabb.

 

Jó étvágyat kívánok!

Eszter

 

3 Shares