Padlizsánkrém alaprecept elkészítése lépésről-lépésre
Az alábbiakban mutatok egy olyan padlizsánkrém alapreceptet, amit könnyen és gyorsan variálhatsz tovább majonézzel vagy fokhagymával, ahogy szereted.
Padlizsánkrém alaprecept hozzávalók:
Padlizsánkrém hozzávalók
Összetevők
- 2 db közepes méretű padlizsán
- 2 gerezd fokhagyma
- 2-3 evőkanál olivaolaj
- só
- bors
Padlizsánkrém alaprecept elkészítése lépésről – lépésre:
- Mosd meg a padlizsánt! Vágd le a két végét!
- Kisebb kockákra vágd össze a padlizsánt!
- A sütőt melegítsd be 200 Fokra.
- Az összekockázott padlizsánt tedd egy tepsibe és locsold meg oliva olajjal.
- Süsd addig amíg puha nem lesz. Mivel rajta maradt a padlizsán héja, ezért kicsit túl is sütheted.
- Ha kihűlt, akkor tedd egy tálba, tegyél bele sót, borsot, fokhagymát és oliva olajat, majd turmixolt össze botmixerrel.
Padlizsánkrém alaprecept extrákkal:
Azért jó az alapreceptet készíteni mert sokáig eláll a hűtőben. Illetve tetszés szerint turbózható extrákkal.
- Lehet benne dupla fokhagyma, aki úgy szereti.
- Tehetsz bele tálalás előtt majonézt.
- Kikeverheted joghurttal.
- Kikeverheted krémsajttal.
- Süthetsz mellé piros húsú paprikát vagy paradicsomot és azzal is kikeverheted.
Padlizsánkrém tálalása:
Ha felturbóztuk a padlizsánkrém alapreceptet az ízlésünk szerint, akkor pirítós kenyéren tálalva a legfinomabb.
Jó étvágyat kívánok!
Eszter
Legutóbbi hozzászólások