A karamellizált lilahagymát én akkor készítem, amikor hamburgerrel várom a vendégeimet. Egyszerűen kihagyhatatlan egy igazi finom, házi hamburgerből.
Készítheted a karamellizált lilahagymát húsok mellé is köret kiegészítéséhez.
Karamellizált lilahagyma hozzávalók
Elkészítési idő 43 minutes
Adag 8 fő
Összetevők
- 4 db lilahagyma nagy méretű
- 2 evőkanál olaj oliva vagy napraforgó
- 1 kiskanál só
- 1 evőkanál balzsamecet
Karamellizált lilahagyma elkészítése lépésről lépésre fotókkal
- Vágd fel a hagymát, körülbelül egy cm-es csíkokra.
- Forró serpenyőben, oliva olajon kezdd el párolni a hagymát.
- Amikor már serceg, vedd kis lángra.
- Hagyd 30 percig párolódni, időnként keverd át.
- Sózd meg, majd utána add hozzá a balzsamecetet.
- Hagyd további 10 percig alacsony lángon karamellizálódni és összeérni az ízeket.
Karamellizált lilahagyma felhasználása
A fenti módon elkészítve, felhasználható hamburgerbe.
Kiváló feltét lehet belőle pizzára.
Vagy egyszerűen egy natúr hús mellé köret lehet. Nagyon finom salátába is.
Jó étvágyat kívánok!
Eszter
Legutóbbi hozzászólások