Gyors, finom, egyszerű szendvicskrém receptek és vendégváró ételek

Gyors, finom, egyszerű szendvicskrém receptek és vendégváró ételek

Karamellizált lilahagyma elkészítése

Karamellizált lilahagyma elkészítése

A karamellizált lilahagymát én akkor készítem, amikor hamburgerrel várom a vendégeimet. Egyszerűen kihagyhatatlan egy igazi finom, házi hamburgerből.

Készítheted a karamellizált lilahagymát húsok mellé is köret kiegészítéséhez.

Karamellizált lilahagyma hozzávalók

Elkészítési idő 43 minutes
Adag 8

Összetevők

  • 4 db lilahagyma nagy méretű
  • 2 evőkanál olaj oliva vagy napraforgó
  • 1 kiskanál
  • 1 evőkanál balzsamecet

Karamellizált lilahagyma elkészítése lépésről lépésre fotókkal

  1. Vágd fel a hagymát, körülbelül egy cm-es csíkokra. 
  2. Forró serpenyőben, oliva olajon kezdd el párolni a hagymát.
  3. Amikor már serceg, vedd kis lángra.
  4. Hagyd 30 percig párolódni, időnként keverd át.       
  5. Sózd meg, majd utána add hozzá a balzsamecetet.
  6. Hagyd további 10 percig alacsony lángon karamellizálódni és összeérni az ízeket. 

Karamellizált lilahagyma felhasználása

A fenti módon elkészítve, felhasználható hamburgerbe.

Kiváló feltét lehet belőle pizzára.


Vagy egyszerűen egy natúr hús mellé köret lehet. Nagyon finom salátába is.

 

Jó étvágyat kívánok!

Eszter

 

 

0 Shares


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating