Gyors, finom, egyszerű szendvicskrém receptek és vendégváró ételek

Gyors, finom, egyszerű szendvicskrém receptek és vendégváró ételek

Karamellizált lilahagyma elkészítése

Karamellizált lilahagyma elkészítése

A karamellizált lilahagymát én akkor készítem, amikor hamburgerrel várom a vendégeimet. Egyszerűen kihagyhatatlan egy igazi finom, házi hamburgerből.

Készítheted a karamellizált lilahagymát húsok mellé is köret kiegészítéséhez.

Karamellizált lilahagyma hozzávalók

Elkészítési idő 43 minutes
Adag 8

Összetevők

  • 4 db lilahagyma nagy méretű
  • 2 evőkanál olaj oliva vagy napraforgó
  • 1 kiskanál
  • 1 evőkanál balzsamecet

Karamellizált lilahagyma elkészítése lépésről lépésre fotókkal

  1. Vágd fel a hagymát, körülbelül egy cm-es csíkokra. 
  2. Forró serpenyőben, oliva olajon kezdd el párolni a hagymát.
  3. Amikor már serceg, vedd kis lángra.
  4. Hagyd 30 percig párolódni, időnként keverd át.       
  5. Sózd meg, majd utána add hozzá a balzsamecetet.
  6. Hagyd további 10 percig alacsony lángon karamellizálódni és összeérni az ízeket. 

Karamellizált lilahagyma felhasználása

A fenti módon elkészítve, felhasználható hamburgerbe.

Kiváló feltét lehet belőle pizzára.


Vagy egyszerűen egy natúr hús mellé köret lehet. Nagyon finom salátába is.

 

Jó étvágyat kívánok!

Eszter

 

 



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.