Bailey’s elkészítése házilag
Karácsonykor nagyon szeretek finom itókákat készíteni. Néha ajándékba is adom. De a karácsonyfa alatt amikor együtt a család, nagyon passzol a hangulathoz a házilag elkészített Bailey’s. Sokkal finomabb mint a bolti és mi magunk állíthatjuk be az alkohol szintjét az italban, vagyis ha nem szeretnénk túl erősre akkor kevesebb alkoholt teszünk bele.
Ha édesebbre vagy kevésbé édesre szeretnénk, azt is mi magunk alakíthatjuk az igényeinknek megfelelően.
Egy másik kedvenc receptem a csokilikőr. Ennek a receptjét itt találod.
Baileys hozzávalók
Összetevők
- 2 db tojás sárgája
- 25 dkg porcukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 zacskó vaníliás cappucino por
- 3 dl tejszín
- 2-3 dl rum
Baileys Recept
- A tojások sárgáját keverjük ki a porcukorral.
- Tegyük bele a vaníliás cukrot.
- Nagyon sűrű lesz, tegyünk hozzá egy kis vizet, csak éppen annyit, hogy csomómentesre el tudjuk keverni.
- Keverjük hozzá a cappucino port.
- Tegyük bele a tejszínt, folyamatos kevergetés mellett.
- Öntsük hozzá a rumot.
Hűtve tároljuk és hidegen fogyasszuk.
Eszter
Legutóbbi hozzászólások