Gyors, finom, egyszerű szendvicskrém receptek és vendégváró ételek

Gyors, finom, egyszerű szendvicskrém receptek és vendégváró ételek

Forrócsoki recept

Forrócsoki recept

Legfinomabb forrócsoki recept

Készítsd el ezt a mesésen finom forró csoki receptet télen, nyáron, ősszel és tavasszal is. Imádni fogod. Krémes, sűrű, ízletes, melengető.

Az alábbi receptet egy kedves barátnőm blogján találtam, de egy kicsit változtattam rajta.

Mesésen finom forrócsoki hozzávalók

Hozzávalók az eredeti recept szerint:

  • 1+1 dl tej
  • 10 dkg darabos étcsoki
  • 1 ek kakaó
  • 2 ek cukor
  • 1/4 tk fahéj
  • 1,5-2 dl tejszín
  • 1/4 tk chilipor (ez elhagyható, ha gyerekeknek készül)

Az én receptem:

  • 1+1 dl tej
  • 10 dkg darabos étcsoki
  • 1 ek kakaó
  • 2-3 ek cukor
  • 1/4 tk fahéj
  • 2-3 ek levendulaszörp

Tejet vagy tejszínt a végén adtam hozzá ízlés szerint.

Forrócsoki elkészítése:

1 dl tejet felmelegítek, felolvasztom benne a csokit.

Kimérem a másik 1 dl tejet és beleteszem a kakaót, a cukrot és a fahéjat. Habverővel összekeverem. Hozzáöntöm a lassú tűzön forrdogáló felolvasztott csokihoz és habverővel jól elkverem. Ha egyenletesen simára kevertem, mehet bele ízlés szerint a levendula szörp. Én 3 evőkanálnyit tettem bele.

Mivel szeretem a csokit, de nem túl töményen, nekem az a verzió jött be, hogy körülbelül 3/4-ig töltöttem a bögrémet a sűrű, krémes forró csokival és a maradékot felöntöttem tejjel.

Nagyon finom lett a végeredmény!

Jó étvágyat!

0 Shares